Nieuwe Aldi opent woensdag de deuren

Het nieuwe Aldifiliaal opent woensdag de deuren.
RV Het nieuwe Aldifiliaal opent woensdag de deuren.
Het nieuwe Ingelmunsterse filiaal van Aldi opent op woensdag 25 september de deuren in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. 

In april gingen de werken aan het filiaal in de Kortrijkstraat van start. Vijf maanden later kunnen de klanten er weer terecht in een nieuwe winkel. Aldi kocht extra bouwgrond naast de winkel, waardoor het filiaal sterk kon uitbreiden. Het eindresultaat is een nieuwe winkel met 12.500 vierkante meter verkoopsruimte en 113 parkeerplaatsen, twintig meer dan vroeger. Er werd ook aandacht besteed aan het duurzame aspect door de installatie van een warmterecuperatiesysteem. 

Winkelcomfort

Met deze nieuwe winkel wil Aldi in de eerste plaats het winkelcomfort en het winkelplezier van de klanten verhogen. De extra ruimte uit zich bijvoorbeeld in bredere wandelgangen, waardoor de klanten zich vlot en makkelijk naar hun favoriete producten kunnen begeven. Kleurrijke pancartes zorgen daarnaast voor een goed overzicht en de warme houten accenten maken de shopervaring bij Aldi nog aangenamer dan voorheen. “Om tot ons nieuwe winkelconcept te komen, hebben we onze klanten de vraag gesteld: hoe ziet uw ideale Aldi er in de toekomst uit”, zegt manging director Patrick Decock van de regionale hoofdzetel Aldi Roeselare. “Op basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.”

Nadruk op vers

De nadruk van de nieuwe winkel ligt duidelijk op vers. Naast groenten en fruit zijn er meer ‘convenience’-artikelen, zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken. Ook het assortiment verse broodjes, gebak en verse koeken, die meerdere keren per dag worden gebakken, is fors uitgebreid. In de nieuwe winkel is namelijk ook een halfopen bakkerij. “Maar wat zeker niet verandert, is de succesvolle formule van Aldi: kwalitatieve producten aanbieden voor een Aldi-prijs. Een prijsverhoging komt er zeker niet”, besluit manager verkoop Lobke Destrooper van Aldi Roeselare.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.