Meer groen in het centrum

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN INGELMUNSTER

De Dreef is een leuk groen plaatsje, maar er is vraag naar meer groen.
VDI De Dreef is een leuk groen plaatsje, maar er is vraag naar meer groen.
De voorbije jaren is er veel groen verdwenen, zoals de bomen in het kasteelpark en aan de zijkant van de Ringlaan. Ook in de Dreef verdwenen bomen. Is er nog plaats voor meer openbare groene longen of andere zaken?

"In het centrum hebben we een mooie groene long en die willen we uitbreiden", zegt Enigo Vandendriessche (sp.a+). "De zone tussen de Elf Juli Singel en de Gistelstraat is ingekleurd als parkgebied. Vandaag wordt er echter aan landbouw gedaan. We willen er een Singelpark van maken: een openbaar park met een gezonde mix van natuurwaarde en belevingswaarde. Ten zuiden van het kanaal zien we ook ruimte voor meer groen: de gronden in de Izegemstraat tussen de Kringwinkel en Izegem zouden een mooie uitbreiding kunnen zijn van De Mandelhoek.


Ook CD&V bewandelt de piste van de zone aan de Elf Juli Singel. "Daarnaast moeten inwoners ook in hun eigen tuin meer inheemse bomen en struiken aanplanten", vindt Sabine Lampaert.


Kurt Windels (De Brug/N-VA/Open VLD): "De bomen langs de ring schieten terug, de kasteelheer is verplicht het park grondig heraan te planten. Bovendien wordt het Schuttershuisje een natuureducatief centrum en willen we een wandelpad aanleggen tussen het Schuttershuisje en de Dreef, dwars door de Mandelmeersen."


Chris Beyaert (VV&C): houdt het kort en bondig. "We beschikken over voldoende groene longen in de gemeente, het groenonderhoud op de wijken kan wel beter aangepakt worden." (VDI)