Man ziet gestolen fiets staan in woning van dievegge

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
P., een vrouw (27) uit Ingelmunster, heeft van de rechter tien maanden cel gekregen omdat ze in de wijk waar ze woonde verschillende fietsdiefstallen pleegde. Eén van de slachtoffers vond zijn tweewieler terug, toen hij hem zag staan in haar woning.

Een bewoner zag vorig jaar in september bij thuiskomst dat er drie fietsen gepikt waren uit zijn garage. De man sprak de poetsvrouw van de overburen aan, met de vraag of ze niks verdachts had opgemerkt. Het schoot de poetsvrouw toen te binnen dat ze aan de woning een vrouw had gezien die ze niet kende, die met een fiets aan de hand wegwandelde. De poetsvrouw kon een goeie beschrijving geven van de verdachte. Die kwam overeen met het uiterlijk van een vrouw die vrij recent in de wijk kwam wonen. Toen de man een kijkje ging nemen aan haar woning, zag hij door het raam één van zijn fietsen staan. Daarop verwittigde hij de politie.

Politie trapt niet in smoesje

P. bleek thuis toen de inspecteurs gingen aanbellen maar vroeg of ze eerst nog even van kledij mocht wisselen, voor ze de deur opendeed. Een smoes, zo bleek, om snel enkele gestolen fietsen te verplaatsen. De inspecteurs, die achter aan de woning gingen kijken in een steegje, zagen daar de tweewielers staan. De vrouw gaf daarop de diefstallen toe. Ze werd bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectief en een boete van 400 euro.