Ingelmunster wil meer inwoners op de fiets: fietssubsidies, een fietsraad, fietsstraten en nieuwe stallingen moeten hen over de streep halen

BELGA
Het Ingelmunsterse gemeentebestuur wil de komende legislatuur nog meer inwoners op de fiets krijgen. Verschillende fietsvriendelijke projecten staan op te planning: van nieuwe subsidies voor wie een fiets koopt in 2020 tot het inrichten van een fietsstraat.

Fietsen is gezond en een duurzame manier om je te verplaatsen. Om meer inwoners te doen kiezen voor de fiets pakt het gemeentebestuur uit met een nieuwe subsidie. Ingelmunsternaren die in 2020 een fiets kopen, krijgen een korting. Per volwassene is er één subsidie voorzien: 50 euro voor een niet-elektrische fiets of 100 euro voor een elektrische fiets. Ook voor de populaire speedelec kan je op een toelage van 100 euro rekenen. Daarnaast wil het bestuur het fietsdraagvlak verruimen door een fietsraad op te richten. “Deze raad helpt mee bij het uitbouwen van een degelijk fietsbeleid. Deelnemers vanuit verschillende invalshoeken bundelen er allerlei visies om uiteindelijk een fietsbeleid uit te stippelen die zoveel mogelijk Ingelmunsternaren overtuigt om de fiets meer boven te halen”, aldus schepen van Mobiliteit Trui Lambrecht (De Brug/N-VA/Open VLD).

Ook kinderen moeten op een veilige manier naar school kunnen wandelen en fietsen. Daarom wil het bestuur fietsstraten inrichten in de omgeving van scholen. De schoolomgevingen Schoolstraat/Guido Gezellestraat en Brigandstraat/Henri Consciencestraat krijgen de primeur. De schoolomgeving van basisschool het Wonderbos wordt aangepakt na de werken van de Meusbroekbeek. Tot slot anticipeert het bestuur ook op meer geparkeerde fietsen. Er komen nieuwe fietsstallingen aan het sportcentrum en de nieuwe stationsomgeving.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.