Ingelmunster fietst tegen kanker

FELLE BELL'N RIJDEN 1.000 KILOMETER TER NAGEDACHTENIS VAN OVERLEDEN VRIENDIN

De Felle Bel'n met achteraan (vlnr) Kristien Vandenberghe, Lien Vanthournout en Tina Vansteenkiste en vooraan (vlnr) Sylvia Demeester en Lies Defreyne.
Foto Couvreur De Felle Bel'n met achteraan (vlnr) Kristien Vandenberghe, Lien Vanthournout en Tina Vansteenkiste en vooraan (vlnr) Sylvia Demeester en Lies Defreyne.
Tijdens het hemelvaartweekend fietsen acht vriendinnen van Mieke Maes (46), die in mei 2016 is overleden aan een hersentumor, de duizend kilometer van Kom op tegen Kanker ter haar nagedachtenis. In totaal trappen zestig Ingelmunsternaars dit jaar tegen de ziekte. De Brigandsgemeente is verkozen tot middagstad waar het peloton zal verwelkomd worden met een erehaag.

Het hemelvaartweekend, 27 en 28 mei, is al jaren het 1000 kilometer-weekend. Vanuit Ingelmunster doen dit jaar vijf teams, goed voor zestig sportievelingen, mee: De Brigands, DVV GO West, De Brug - met onder andere burgemeester Kurt Windels - en De Felle Bell'n. Voor de acht vrouwen van de Felle Bell'n wordt het een emotionele tocht. Vorig jaar verloren ze een van hen aan kanker. "Sinds tien jaar fietsen we van maart tot september wekelijks dertig kilometer samen", vertelt Kristien Vandenberghe. "Vorig jaar in februari kreeg onze vriendin en mijn schoonzus Mieke Maes de verschrikkelijke diagnose dat haar hersentumor, die al vijftien jaar onder controle was, weer hard had toegeslagen. De dokters gaven haar maar enkele maanden meer."

Erehaag

De vriendinnen hoopten dat Mieke het begin van het nieuwe fietsseizoen nog zou halen en dat is gelukt. "Begin april is ze nog mee geweest met ons in een aangepaste rolstolfiets. In mei is Mieke dan overleden. Toen ik reclame zag voor de duizend kilometer was het overduidelijk. Met dit initiatief kunnen we onze hobby combineren met de nagedachtenis aan Mieke, want zij fiets nog altijd met ons mee."


Ingelmunster is op 27 mei alvast middaggemeente en gaat daarmee in competitie met Bocholt, Bornem en Ninove om de langste erehaag te vormen om de fietsers te verwelkomen. Ze mikken op minstens drieduizend mensen om een erehaag te vormen vanaf de triomfboog op de Ring, aan het sportcentrum en richting Bollewerpstraat. Die zone krijgt vanaf 10 uur ook een graffitikleedje door geïnteresseerde kinderen, verenigingen, scholen,...


Om de massa te lokken, wordt alles uit de kast gehaald. Op de parking van het sportcentrum wordt een evenementenzone gecreëerd waar Ghost Rockers om 10.45 uur optreden, er zijn hapjes en drankjes en kinderanimatie,... Helpende handen zijn nog welkom. Aanmelden kan via vrijetijd@ingelmunster.be. "Door aanwezig te zijn in de erehaag of een handje te komen helpen, steek je de fietsers en iedereen die met kanker te maken kreeg een hart onder de riem", besluit schepen van Feestelijkheden Nadine Verheye.


Meer info op www.ingelmunster.be/1000km.