Ingelmunster en Moorslede stappen niet mee in BE-Alert

.BE-alert
RV .BE-alert
Uit info die provincieraadslid Johan De Poorter (N-VA) uit Meulebeke opvroeg, blijkt dat acht West-Vlaamse gemeentes niet bij BE-Alert zijn aangesloten, waaronder Ingelmunster en Moorslede.

Met dat systeem kunnen steden en gemeentes iedereen in de buurt van een incident waarschuwen met een sms’je. De voorbije twee jaar werd in de provincie zeven keer een beroep gedaan op dat alarmsysteem, onder andere bij een stroomonderbreking, industriebrand, stormwind en gaslek.

Gouverneur Carl Decaluwé deed recent nog een oproep aan de resterende gemeentes om zich ook bij het systeem aan te sluiten, maar Ingelmunster springt niet op de kar. “De prijs van de sms’jes wordt doorgerekend naar de gemeente en dat kost ons een pak geld”, reageert burgemeester Kurt Windels (De Brug). “We treden ook niet toe omdat het onwaarschijnlijk is dat we er een beroep op zullen moeten doen. We hebben al verschillende communicatiemiddelen ter onze beschikking. Als er een ramp van die omvang gebeurt, zal er eerder overgeschakeld worden naar provinciaal niveau. Onze inwoners mogen er sowieso zeker van zijn dat we op vlak van veiligheid geen enkel risico nemen.”

Moorslede stapt om dezelfde reden niet in het nieuwe systeem. Ruiselede en Oostrozebeke stappen wel binnenkort in het project.

Inwoners uit niet-aangesloten gemeentes kunnen zich toch registreren bij BE-Alert. Ook de gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken kunnen namelijk berichten sturen. Op dit moment zijn er in ons land 507.000 adressen op BE-Alert aangesloten. Meer info op be-alert.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.