Herwaardering Meusbroekbeek en omgeving op komst

Het Acaciaplein in Ingelmunster.
Google Street View Het Acaciaplein in Ingelmunster.
Oppositiepartij Sp.a+ polste op de gemeenteraad naar een stand van zaken in het dossier rond de herwaardering van de Meusbroekbeek.

“Aangezien er op sommige locaties al werken begonnen zijn, hadden wij graag een laatste stand van zaken vernomen”, aldus raadslid Dries Couckuyt. 

“Dit project voorziet de vervanging van een ‘gemengd’ waterstelsel door een ‘gescheiden’ waterstelsel en ook een nieuwe omgevingsaanleg voor de betrokken straten en plaatsen. Die omvatten onder andere de Jan Breydelstraat, het Acaciaplein en de Meulebekestraat. We vernamen dat er voorbereidende nutswerken bezig zijn, maar dat er nog geen effectieve startdatum is. Blijkbaar zijn er ondertussen werken in de Jan Breydelstraat gestart.”

Schepen Jan Rosseel deelde mee dat de werken reeds aanbesteed, maar nog niet gegund zijn. Wanneer dat wel zo is, en Aquafin kan als aanbestedende overheid het bevel tot aanvang geven, dan kunnen we de uitvoeringsdatum met de aannemer bespreken. Eerst beginnen er werken aan de parking van het sportcentrum, daarna in de Jan Breydelstraat en aan het Acaciaplein, dan in de Schoolstraat tot aan de garageweg, daarna het tweede deel van de Schoolstraat, gevolgd door werken op het kruispunt Meulebekestraat en Bruggestraat en in de Meulebekestraat zelf.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.