Handelsstraat krijgt knip aan Stationsplein: “Dit mag geen sluipweg worden”

De Handelsstraat (r.) krijgt bloembakken om doorgaand verkeer dat van links van de nieuwe dorpsbrug komt te vermijden. Op die manier wil de gemeente voorkomen dat de straat een sluipweg wordt naar de Gentstraat.
Google Street View De Handelsstraat (r.) krijgt bloembakken om doorgaand verkeer dat van links van de nieuwe dorpsbrug komt te vermijden. Op die manier wil de gemeente voorkomen dat de straat een sluipweg wordt naar de Gentstraat.
Nu de nieuwe dorpsbrug bijna afgewerkt is, voert Ingelmunster enkele extra ingrepen door om de situatie aan het Stationsplein verkeersveiliger te maken. Zo krijgt de Handelsstraat een knip voor doorgaand verkeer zodat ze niet kan uitgroeien tot een sluipweg naar de Gentstraat.

De Handelsstraat wordt op het kruispunt met het Stationsplein afgesloten met bloembakken voor doorgaand en gemotoriseerd verkeer. “Met deze maatregel willen we vermijden dat de straat verandert in een sluipweg richting de Gentstraat voor wie de nieuwe Dorpsbrug afrijdt”, licht mobiliteitsschepen Trui Lambrecht (De Brug) toe. “Er komt ook een parkeerverbod langs beide zijden van de straat op het kruispunt met het Stationsplein.”

Verder voldoen de huidige verkeersdrempels in de Gentstraat  niet meer aan de hedendaagse normen. Om ervoor te zorgen dat iedereen de snelheid respecteert, komen er andere snelheidsremmende maatregelen. Vaste parkeerstroken afwisselend links en rechts op de rijweg, tussen de Zwingelaarstraat en huisnummer 222, remmen de snelheid af. Om de veiligheid te optimaliseren voor fietsers komen er fietssuggestiestroken in het begin van de Gentstraat tot aan de Zwingelaarstraat. Het laatste stuk van de straat krijgt een volwaardig, vrijliggend fietspad dat veilig aansluit op de rotonde met de Oostrozebekestraat.