Fietsers hebben vanaf nieuw schooljaar voorrang in deze straten

Schepenen Jan Rosseel, Trui Lambrecht, Katrien Vandecasteele en Nadine Verheye geven al eens het voorbeeld in de Schoolstraat, terwijl burgemeester Kurt Windels en schepen Martine Verhamme toekijken.
Joke Couvreur Schepenen Jan Rosseel, Trui Lambrecht, Katrien Vandecasteele en Nadine Verheye geven al eens het voorbeeld in de Schoolstraat, terwijl burgemeester Kurt Windels en schepen Martine Verhamme toekijken.
De start van het nieuwe schooljaar betekent in Ingelmunster ook het startschot voor de ingebruikname van de eerste fietsstraten in de gemeente. Het gaat om straten bij De Wingerd en de Onze-Lieve-Vrouwschool.

In fietsstraten hebben fietsers voorrang op automobilisten. Je kunt ze herkennen aan de verkeersborden aan het begin van de straat. Rode markeringen en fietslogo’s op de rijweg wijzen de weggebruiker erop dat de fietser de belangrijkste weggebruiker in de fietsstraat is. Vanaf september zijn de Schoolstraat, Guido Gezellestraat, Hendrik Consciencestraat en Brigandsstraat fietsstraten. “Er geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur en fietsers mogen in eenrichtingsstraten de volledige rijbaan innemen”, verduidelijkt schepen van Mobiliteit Trui Lambrecht (De Brug). “Fietsers die uit de andere richting komen, moeten rechts op het fietspad of de fietssuggestiestrook blijven. In tweerichtingsstraten mogen fietsers de rechterrijstrook in hun rijrichting gebruiken.”

Ook de Schoolstraat is voortaan een fietsstraat.
Joke Couvreur Ook de Schoolstraat is voortaan een fietsstraat.

Zone 30 in Warandestraat

Verder is de Warandestraat voortaan ook zone 30. Het kruispunt met de Oostrozebekestraat blijft afgesloten, ook na de werken. In- en uitrijden zal altijd via de Krekelstraat gebeuren. In de Oostrozebekestraat, aan het kruispunt met de Warandestraat, komt een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers met middenberm. De schoolomgeving van basisschool Het Wonderbos wordt aangepakt na de heraanleg van de Jan Breydelstraat en het Acaciaplein.

Err zijn vier nieuwe fietsstraten in de gemeente.
Joke Couvreur Err zijn vier nieuwe fietsstraten in de gemeente.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kurt Decloedt

    Er mag niet meer dan 30km/u gereden worden, mooi, maar zal dit gecontroleerd worden? Het heeft geen zin dergelijke fietsstraten te installeren indien er niet consequent zal gecontroleerd worden op het naleven ervan. Of veranderd de burgemeester van gedacht inzake controle in zone 30 in Ingelmunster?