Duizenden euro's buit bij garagediefstal

DIEVEN OOK AAN DE HAAL MET FIETSJE OVERLEDEN YASMINA (11)

Het fietsje van zijn overleden dochter Yasmina (zie kopfoto) heeft voor Pascal Verbrugghe uiteraard een grote emotionele waarde.
Lieven Samyn Het fietsje van zijn overleden dochter Yasmina (zie kopfoto) heeft voor Pascal Verbrugghe uiteraard een grote emotionele waarde.
In de garage van de woning van Pascal Verbrugghe uit Ingelmunster is voor duizenden euro's fietsen en materiaal gestolen bij een inbraak. De dieven gingen ook aan de haal met het fietsje van zijn overleden dochter Yasmina (11). Pascal hoopt met een oproep de daders te kunnen identificeren of de spullen terug te krijgen.

De schoonvader van Pascal stelde de inbraak gisterenochtend vast. "De garage ligt achteraan onze tuin, tussen de Hinnebilkstraat en de Bollewerpstraat", vertelt Pascal. "Ik kom er niet elke dag. Maar gisterenochtend zag mijn schoonvader licht branden. Toen hij het licht wou dimmen, merkte hij dat de deur geopend was en er materiaal en fietsen waren verdwenen. Ik keerde meteen van mijn werk naar huis terug."

Lieven Samyn

Laatste fietsje

Wanneer de diefstal precies plaatsvond, weet Pascal niet. "Wellicht het voorbije weekend", vermoedt hij. De buit is aanzienlijk. "Een mountainbike Trek 8000, een mountainbike Giant full carbon, een stadsfiets Batavus van mijn echtgenote, een nieuwe haagschaar en kantmaaier en een kistje met materiaal om fietsen te repareren en te onderhouden. Als klap op de vuurpijl verdween ook het fietsje van Yasmina (11). Het laatste fietsje waar ze op rondreed. In geld uitgedrukt niet zoveel waard maar voor ons had het wel een zeer grote emotionele waarde."


In januari 2015 overleed de dochter van Pascal plots als gevolg van griep. Het virus zette zich op het hart en het meisje overleed tijdens haar slaap. Toen plusmama Petra haar wou wekken, was het al te laat. Zeer uitzonderlijk, volgens virologen.


"Dat was een enorme klap", aldus nog Pascal. "Spullen van Yasmina zijn de enige herinneringen aan haar waar je je dan wat aan vastklampt. Zoals ook dat fietsje."

De gestolen Giant-mountainbike.
Lieven Samyn De gestolen Giant-mountainbike.

Oproep

Pascal hoopt via een oproep, onder meer op Facebook, getuigen te vinden die afgelopen weekend iets verdachts merkten in de buurt van de Bollewerpstraat. Hoewel het gezin in de Hinnebilkstraat woont, opereerden de dieven wellicht via een smal steegje dat uitmondt in die straat. "Door de diefstal kunnen we voorlopig geen gezinstochtjes meer doen", aldus nog Pascal. "De winter staat voor de deur, de ideale periode voor een mountainbiketochtje met mijn zoon, maar ook dat kan niet meer. Vervelend dus. Hopelijk krijgen de daders nog wroeging of levert het politie- en buurtonderzoek iets op." Andere inbraken of diefstallen vonden dit weekend in de buurt niet plaats.