Brandstofleiding van vrachtwagen begeeft het: mazoutspoor van 2,5 kilometer

Een sproeiwagen met detergenten trok op pad om de gelekte brandstof te neutraliseren.
Hans Verbeke Een sproeiwagen met detergenten trok op pad om de gelekte brandstof te neutraliseren.

Bij de brandweer liep dinsdag op de middag een oproep binnen voor een mazoutspoor in verschillende straten van het Ingelmunsterse centrum, meerbepaald van aan de Wantebrug tot aan het vleesverwerkend bedrijf Dobbels langs de Izegemstraat. Een vrachtwagen van de versnijderij De Stoop uit Waregem kreeg er te kampen met een losgesprongen brandstofleiding. Zonder dat de chauffeur dat merkte, gutste de dieselbrandstof op straat over een afstand van net geen 2,5 kilometer, waar de vrachtwagen had stilgestaan, was de vervuiling het grootst. De chauffeur merkte pas wat er aan de hand was op de parking van het vleesbedrijf Dobbels. Daar sloeg hij alarm. Een technicus kwam het euvel herstellen. De brandweer zette een sproeiwagen in om met detergenten de dieselbrandstof op de rijweg te neutraliseren. Dat zorgde voor lichte verkeershinder.

De brandweer snelde ter plaatse om de vervuiling aan te pakken.
Hans Verbeke De brandweer snelde ter plaatse om de vervuiling aan te pakken.
De manoeuvrerende truck zorgde ook voor nogal wat vervuiling op de parking van het vleesverwerkend bedrijf Dobbels.
Hans Verbeke De manoeuvrerende truck zorgde ook voor nogal wat vervuiling op de parking van het vleesverwerkend bedrijf Dobbels.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.