Inbreker verstopt zich in mesthoop

Twee mannen die donderdagavond een inbraak hebben willen plegen in de Achtelsestraat, zijn vermoedelijk enkele uren later opgepakt in Kalmthout. Een van hen verstopte zich zelfs in een mesthoop.
Ton Wiggenraad

Het was iets na 18 uur donderdagavond toen de politie Noorderkempen melding kreeg van twee personen in de Achtelsestraat die verdacht werden van een inbraakpoging. Meteen snelden enkele politieploegen ter plaatse maar toen waren de vogels al gaan vliegen. Getuigen hadden wel gezien dat één van de verdachten een opvallend oranje rugzak droeg.

En het was die opvallende rugzak die een goed uur later weer opdook, maar dan in Kalmthout. Dat is ongeveer een half uurtje rijden vanuit de Achtelsestraat in Hoogstraten. Ze pleegden daar een inbraak aan Heuvel in Kalmthout. Toen de mannen betrapt werden, vluchtten ze weg in de richting van het centrum. Op hetzelfde moment was er op de grens tussen Essen en het Nederlandse Nispen een grote grenscontrole bezig. De ploegen van de zone Grens en de Nederlandse ploegen startten meteen een grote zoekactie in Kalmthout. Er kwam ook een speurhond ter plaatse en verschillende buurtinformatienetwerken werden opgestart. Na een uurtje kon de eerste verdachte opgepakt worden. Hij had zich verscholen onder een mesthoop in de velden achter de Zoete Dreef. De actie zorgde voor heel wat ongeruste reacties in Kalmthout omdat er heel wat combi’s rondreden en kort daarna ook de helikopter begon rond te vliegen.

De tweede verdachte bleef nog even uit het vizier van de politie. Ook de politiehelikopter kon hem niet vinden. De grote zoekactie werd gestaakt, maar enkele ploegen bleven wel discreet rondhangen in de buurt. Om 23 uur dook de verdachte op aan het station van Kijkuit waar hij opnieuw probeerde te vluchten, maar na een korte achtervolging kon de man ingerekend worden.

De twee verdachten zijn van Chileense afkomst. Ze worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joachim Albert

  Ik dacht dat het VB'ers waren... mestkevers

 • Els Vervoort

  Is het oorlog in Chili? Dat liberaal sprookje van open grenzen mag eens herbekeken worden hoor. Vrij transport van goederen, diensten, mensen en kapitaal is enkel goed voor het kapitalisme maar daar betalen wij wel een prijs voor in de vorm van normvervaging en criminaliteit. Pak tenminste die twee laatste punten aan want nu wordt het onleefbaar.

 • frans Venloo

  Veiligheid was de slogan van de verkiezingen maar niets is minder waar . Voeg in de wetgeving het recht toe eigendommen te beschermen met wettige zelfverdediging maar zelfs dit durven ze niet ..

 • Kris Vervaeke

  Goed gedaan !