Genieten van een drankje in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Genieten van een drankje in Gent. © Photo News

IN BEELD. En of we op dat eerste terrasweekendje zaten te wachten!

VlaanderenEen eerste pintje op café, dat kon afgelopen maandag al. Maar het was toch vooral uitkijken naar het zonnige weekend om de heropening van de horeca gepast te vieren. En dat er uitgekeken werd, was duidelijk. Op en rond de meeste horecahotspots was het druk zoals we dat lang niet meer gezien hebben.

 1. Aanslagen Zaventem en Brussel: vrijdag beslissing over doorverwijzing verdachten
  Brussel/Zaventem

  Aanslagen Zaventem en Brussel: vrijdag beslissing over doorverwij­zing verdachten

  De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doet aanstaande vrijdag 17 september uitspraak over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Die uitspraak zal niet op de zitting voorgelezen worden, maar zal kort voor of kort na de middag schriftelijk aan de partijen worden overgemaakt. Dat meldt het federaal parket.
 2. André (74) sterft op fiets tijdens seizoensafsluiter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”
  PREMIUM
  Tielt/Dentergem

  André (74) sterft op fiets tijdens seizoensaf­slui­ter fietsclub Bicro: “Hij was kerngezond. We dachten altijd dat hij 100 jaar zou worden”

  Hij was kerngezond en nooit ziek. En toch is een hartfalen woensdagavond wielertoerist André Van Keirsbulck (74) uit Tielt fataal geworden. Hij reed met enkele clubgenoten van fietsclub Bicro uit Tielt mee voor de seizoensafsluiter, toen hij in Dentergem plots onwel werd en stierf. “Een gouden kerel met gouden handen”, omschrijft schoonzoon Wim hem.