IN BEELD. Een eenzame fietser op de Koppenberg, een huwelijk in intieme kring aan zee: Vlaanderen in tijden van corona

Het leven van de Vlaming nam door de coronacrisis een onverwachte en ontzettend grote wending. Wij brengen die in beeld.

 1. Arnout (29) maakt onderleggers ten voordele van ziek dochtertje van bevriend koppel: “Onverwacht succes dankzij Tourist LeMC en Astrid Stockman”
  PREMIUM
  Elewijt

  Arnout (29) maakt onderleg­gers ten voordele van ziek dochtertje van bevriend koppel: “Onverwacht succes dankzij Tourist LeMC en Astrid Stockman”

  Volgende maand blaast Stella uit Putte twee kaarsjes uit, maar samen met haar ouders heeft het meisje er enkele moeilijke maanden op zitten. Stella lijdt immers aan leukemie. Om haar ouders te steunen, verkoopt jeugdvriend Arnout De Muynck (29) uit Elewijt zelfgemaakte onderleggers. “Maar ondanks dat ze zelf in de miserie zitten, schenken de ouders de hele opbrengst aan het ziekenhuis.”
 2. De Leertrommel gaat afgeleefde kleuterafdeling renoveren: “Project kost 1,8 miljoen euro, waarvan we dertig procent bijpassen”
  Opwijk

  De Leertrom­mel gaat afgeleefde kleuteraf­de­ling renoveren: “Project kost 1,8 miljoen euro, waarvan we dertig procent bijpassen”

  Vrij basisschool De Leertrommel uit de Schoolstraat ontvangt net geen 1,3 miljoen euro van de Vlaamse overheid. Het geld zal gaan naar de verbouwing van de kleuterafdeling waaraan een prijskaartje van 1,8 miljoen euro hangt. Directeur Katleen Van Lemmens hoopt dat de bouwwerken in september kunnen aanvatten. “De huidige gebouwen zijn tientallen jaren oud en zijn volledig op”, klinkt het. “We maken er nu een kleuterschool van die klaar is voor de toekomst.”
 1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
  Play

  Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

 2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
  Play

  Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen