Zware brand legt frituur volledig in de as: ook achterliggend eetcafé verwoest

WSG
In de Brugstraat in Boezinge heeft maandagnacht een erg zware brand gewoed in frituur De Gilde. De frituur met achterliggend eetcafé is volledig in de as gelegd. De oorzaak van de zware brand is voorlopig nog onbekend. 

“Toen we arriveerden sloegen de vlammen al door het dak”, vertelt majoor Rik Vandekerckhove van de hulpverleningszone Westhoek. “We slaagden erin om het vuur te beperken tot het getroffen gebouw, maar op een gegeven moment is ook het dak naar beneden gekomen door de schade die de vlammen aanrichtten.” 

Van de frituur met achterliggend eetcafé blijft zo goed als niets meer over. Het hele pand is volledig verwoest door de vlammen. Op het moment van de brand was niemand aanwezig in de frituur, niemand raakte gewond. “Naast de frituur is een leegstaande woning en een schildersbedrijf”, vertelt majoor Vandekerckhove. 

Alexander Haezebrouck

“Vooral het schildersbedrijf vormde een gevaar omdat daar veel brandbare materialen staan. Gelukkig zijn we erin geslaagd om zowel het schildersbedrijf als de leegstaande woning zo goed als volledig te vrijwaren. Enkel in het schildersbedrijf is wat waterschade door de bluswerken.” Hoe de brand is kunnen ontstaan, is voorlopig nog onbekend. Door de zware brand in het centrum van Boezinge was de Brugstraat een lange tijd volledig afgesloten voor het verkeer. 

Brand Boezinge
Maxime Petit Brand Boezinge
Brand Boezinge
Maxime Petit Brand Boezinge
Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck
Alexander Haezebrouck1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lindsey Clauw

    Men ma heeft daar nog gewoond als kind en ikzelf heb er veel tijd doorgebracht. Een groot verlies maar gelukkig geen gewonden,dat is het belangrijkste