Zombie Cats zorgen voor leuk feestje in hun clubhuis

De leden van de Zombie Cats voor hun clubhuis.
Christophe Deconinck De leden van de Zombie Cats voor hun clubhuis.
Op zondagnamiddag stelden de fietsfreaks van de Zombie Cats Bicycle Club hun clublokaal in de Meenseweg open voor een oergezellig rockabilly en surf-festival.

"In het voorjaar organiseerden we al Surf City in de Vort'n Vis. Vandaag houden we een 'workshop-edition' van die concertreeks", vertelt stichtend lid Stefaan Verfaillie. Het publiek werd er getrakteerd op optredens van Los Fantasmas uit Gent en the Reverbly Ones uit Frankrijk. Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld het concert van de surfband Hell O Tiki, die er hun nieuwe album voorstelden.

Pompoensoep

Heel opmerkelijk was het aantal fietsen dat aan de voorgevel en zelfs in de loods stond opgesteld.


"Parkeerproblemen zijn hier niet echt, want de meeste leden van bevriende clubs uit onder meer Gent, Veurne en La Louvière zijn met hun 'lowriders en cruisers' afgekomen. Of toch tenminste de laatste paar kilometer van het station naar hier. (lacht)" Tijdens het festival gingen niet alleen cocktails en verfrissende drankjes over de toog, maar werd ook pompoensoep geserveerd. De opbrengsten uit de verkoop van pompoensoep gaat integraal naar het Kinderkankerfonds. "Onze volgende activiteit gaat door tijdens 'de 100 uren van de Vort'n Vis'. Dan gaan we tijdens onze 'Hangover Ride Out' met de leden, vrienden en hun families een flink stukje rijden door het Vlaamse land." Surf voor meer info naar de facebookpagina van de Zombie Cats. (DCH)