Zombie Cats Bicycle Club viert vijfde verjaardag met drie rondritten

Zombie Cats Bicycle Club bestaat vijf jaar en organiseert daarom enkele ritten.
Zombie Cats Bicycle Club Zombie Cats Bicycle Club bestaat vijf jaar en organiseert daarom enkele ritten.
Vijf jaar geleden werd in Ieper de fietsclub Zombie Cats Bicycle Club opgestart. De leden van de club rijden niet op een koersfiets, maar wel op een custom bike en liefst een die zoveel mogelijk opvalt. 

De club, die een lokaal heeft op de Meenseweg in Ieper, werd opgericht door Stefaan Verfaillie en Arnout Debruyne. De Zombie Cats telt ondertussen elf leden, maar het is geen doel van de Cats om groot te worden. Het jongste lid is 20 jaar, terwijl de oudste fietser van de bende 73 jaar is. Alle fietsen van de leden zijn verschillend. Alles is dan ook mogelijk: zware kaders, dikke banden of terugtraprem, iedereen bouwt zijn fiets naar zijn eigen goesting. 

De provincie telt maar twee zulke clubs, met in Veurne ook nog de West Coast Cruisers. De Zombie Cats rijden ook geregeld samen met andere clubs uit België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland of zelfs Italië en Zweden. De ritten variëren van een 25 tot 55 kilometer. De vijfde verjaardag viert de fietsclub met drie ritten. De eerste rit vindt plaats op zondag 17 maart en doet de Kemmelberg, Rodeberg en Zwarteberg in Heuvelland aan. De leden starten om 13 uur op de markt van Ieper aan café Les Halles. Iedereen met een beachcruiser of custom bike is welkom.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.