Ypres Historic Regularity gaat door zoals gepland

De Ypres Historic Regularity kan dit weekend toch plaatsvinden.
Ypres Historic Regularity De Ypres Historic Regularity kan dit weekend toch plaatsvinden.
De Ypres Historic Regularity mag dit weekend dan toch doorgaan zoals gepland. “We hebben goedkeuring gekregen van de provincie West-Vlaanderen”, klinkt het bij de organisatie tevreden.

“Wat er gebeurd is in Poperinge zullen we in ons achterhoofd houden”, sprak Jan Huyghe van de organisatie achter Ypres Historic Regularity. Hij verwijst naar beelden op YouTube die circuleerden na een gelijkaardige wedstrijd in Poperinge, waarop wagens te zien waren die de wegcode niet naleefden. “Misschien hebben we met de burgemeester niet duidelijk genoeg gecommuniceerd, waardoor er even verwarring was. We hopen om na het evenement met burgemeester Dejaegher rond de tafel te zitten.” 

De tijdelijke politieverordening naar aanleiding van de ‘Ypres Historic Regularity 2019' op 29, 30 november en 1 december werd maandag niet goedgekeurd op de Poperingse gemeenteraad. De burgemeester liet weten dat hij bepaalde documenten te laat kreeg van de organisatie. Er zouden ook aan bepaalde voorwaarden die de stad stelde niet voldaan geweest zijn. Hierdoor zou de Ypres Historic Regularity niet kunnen plaatsvinden op Poperings grondgebied. Het evenement kan nu toch doorgaan zoals gepland.

Een beeld van de Ypres Historic Regularity.
Ypres Historic Regularity Een beeld van de Ypres Historic Regularity.

Vier gastgemeentes

De Ypres Historic Regularity is na zijn eerste editie vorig jaar uitgegroeid tot dé Belgische afspraak onder de Europese regelmatigheidsrally’s. 100 tenoren, waaronder een hele reeks specialisten en 20 procent buitenlandse teams, tekenen present. “Bovenop ons vast concept hebben we voor deze tweede editie het programma uitgebreid. Gedurende het driedaagse evenement gaat de karavaan dit jaar onderweg 4 gastgemeentes aandoen. Een vernieuwing waar we trots op zijn, want in elke gastgemeente waar de karavaan neerstrijkt zal er ouderwetse autosportsfeer te snuiven zijn. Op die locaties organiseren we hetzij een servicezone, hetzij een stempelcontrole of een afgesloten regelmatigheidsrit, waar de toeschouwers in alle veiligheid de deelnemers in actie kunnen zien” vult wedstrijdleider Norbert Dumoulin aan. De vier gastgemeenten zijn Boezinge, Komen-Waasten, Moeskroen en Boeschèpe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.