Ypres Historic Rally maakt geen deel meer uit van Europees kampioenschap: “Maar de oldtimers zullen nog prominenter in beeld komen in het centrum”

De Ypres Historic Rally maakt volgend jaar geen deel meer uit van het Europees kampioenschap, maar zal wel prominenter in het centrum aanwezig zijn.
Henk Deleu De Ypres Historic Rally maakt volgend jaar geen deel meer uit van het Europees kampioenschap, maar zal wel prominenter in het centrum aanwezig zijn.
Voor het eerst sinds lang zal de Ypres Historic Rally geen deel meer uitmaken van het Europees kampioenschap. Dat wil echter niet zeggen dat de oltimers uit beeld verdwijnen, integendeel. “In 2020 zal de Historic nog prominenter aanwezig zijn in het stadscentrum.”

Sinds 1993 worden in Ieper jaarlijks niet een, maar twee wedstrijden gereden die tegelijkertijd georganiseerd worden. Voor oldtimers zetten de organisatoren een aparte rally op poten: de Ypres Historic Rally. Om geen verwarring te zaaien met de wedstrijd voor ‘moderne’ wagens, krijgen de historics een ander startnummer. De terugkeer van de Ypres Historic Rally naar het centrum van Ieper werd twee jaar geleden al ingezet. In 2020, het jaar waarin ook Club Superstage met zijn hoofdzetel terugkeert naar Ieper, zal de Ypres Historic Rally nog prominenter aanwezig zijn in het centrum. Deze keer zal het servicepark van de Historic Rally zich op en rond de Markt bevinden, net als van de moderne Renties Ypres Rally. “Bovendien zullen alle wagens over hetzelfde start- en finishpodium rijden op de Grote Markt”, zegt voorzitter Alain Penasse van Club Superstage, de organisatie achter de rally.

 Voorzitter van Club Superstage Alain Penasse.
VDB Voorzitter van Club Superstage Alain Penasse.

Roemrijke geschiedenis

Maar voor de eerste keer sinds lang zal de Ypres Historic Rally geen deel meer uitmaken van het Europees kampioenschap. “We hebben kennis genomen van de beslissing van de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) om andere wedstrijden op te nemen op de kalender van het Europees kampioenschap. De FIA geeft de voorkeur aan aparte Historic-evenementen, terwijl wij in Ieper tegelijkertijd ook de moderne Renties Ypres Rally organiseren”, verklaart Penasse. “Dat betekent organisatorisch dat we voortaan één grote Ypres Historic Rally presenteren, want we moeten het startveld niet meer opdelen in een nationaal en FIA-gedeelte.”

De roemrijke geschiedenis, de prachtige herinneringen die veel rijders aan hun deelnames in Ieper hebben en vooral het unieke decor en de gezellige sfeer van de Grote Markt maken deel uit van de aantrekkingskracht

Organisator Alain Penasse

Over de internationale uitstraling maakt de organisator zich geen zorgen. “De roemrijke geschiedenis van de Ypres Rally spreekt voor zich. Dat verleden, de prachtige herinneringen die veel rijders aan hun deelnames in Ieper hebben en vooral het unieke decor en de gezellige sfeer van de Grote Markt maken deel uit van de aantrekkingskracht. We zijn er zeker van dat we op 26 en 27 juni 2020 weer een internationaal hoogstaand startveld kunnen presenteren in de Ypres Historic Rally, want veel buitenlandse tenoren willen Ieper niet missen. Bovendien zullen de Belgische toppers weer present zijn, zeker nu de Historic ook opgenomen wordt in het centrale servicepark en de historische wagens over hetzelfde podium zullen rijden,” meent Penasse.

Nieuwe sponsor 

De volgende drie jaar spreken we trouwens van de ‘Bernard Degroote Ypres Historic Rally’. De specialist in industriële vloeren uit Passendale verbindt zijn naam voor drie jaar aan de wedstrijd. “Dennis Degroote, de zoon van Bernard en medezaakvoerder, heeft zelf rally gereden en vorig jaar showden we onze wagen op de Grote Markt,” vertelt medezaakvoerder Steven Dedrie. “Veel van onze klanten zijn gevestigd in de driehoek Ieper-Roeselare-Kortrijk en een aantal van onze klanten zijn zelf actief in de rallysport. Vandaar onze keuze om de naam van ons bedrijf te verbinden aan de Ypres Historic Rally.”

“Met steun van SAS Pils, de tweede grote partner van de wedstrijd en al drie jaar hoofdsponsor, gaat de Bernard Degroote Ypres Historic Rally een mooie toekomst tegemoet in Ieper”, besluit Penasse.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.