Wijkbewoners kiezen Basculestraat als locatie kunstwerk Nikolaas de Kanonnier

Wijkbewoners, schepen Despeghel en enkele mensen van de Technische Dienst bij de voorstelling van het project.
Henk Deleu Wijkbewoners, schepen Despeghel en enkele mensen van de Technische Dienst bij de voorstelling van het project.
De bewoners van de Ieperse Torrepoortwijk kozen tijdens de wijkkermis de nieuwe locatie van het keramieken kunstwerk van Nikolaas de Kanonnier. Het wordt een grasperk in de Basculestraat, aan de toegang tot de wijk, ter hoogte van nummer 40. “Een echte blikvanger voor de Torrepoortwijk dus”, zegt schepen van Cultuur Valentijn Despeghel (sp.a). 

Het keramieken kunstwerk was vroeger te zien aan de zijgevel van het huis van minister Gust Breyne langs de Duivenstraat in Ieper. “Het was destijds door de wijkbewoners geschonken aan ‘hun minister’”, zegt schepen Despeghel. “Dit kunstwerk werd van de gevel afgenomen en de eigenaars Jackie Vandenbilcke en Karina Capoen schonken het aan de stad. Wel onder de voorwaarde dat dit keramieken kunstwerk een nieuwe mooie plaats in de wijk zou krijgen. Deze nieuwe plaats wordt dus de Basculestraat – en dat kozen de wijkbewoners zélf uit drie voorstellen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.