Wielerwedstrijd ‘la Route des Géants’ is mooie samenwerking tussen zustersteden St. Omer en Ieper

Fransman Thibault D’Hervez kwam als eerste over de streep op de Grote Markt in Ieper.
Christophe Maertens Fransman Thibault D’Hervez kwam als eerste over de streep op de Grote Markt in Ieper.
Afgelopen weekend werd voor de 4de keer ‘la Route des Géants’ gereden, een internationale wielerwedstrijd voor junioren tussen de zustersteden Saint-Omer en Ieper. De koers werd gewonnen door Fransman Thibault D’Hervez. 

In 2018 startten de renners in Ieper en kwamen ze aan in Saint-Omer, dit jaar reden ze in omgekeerde richting. De wedstrijd begon op de wielerpiste in Saint-Omer. Na een finale op en rond Heuvelland werd in Ieper op de Grote Markt de eindstreep overschreden. Thibault D’Hervez deed dat als eerste. Eerste Belg was Arnaud De Lie op de zevende plaats. De organisatie van de wedstrijd lag in handen van de Koninklijke Yperse Wielerclub en Vélo Club Saint Omer met hulp van de stad Ieper en de stad Saint-Omer en met steun van onder meer Sport Vlaanderen. “De wedstrijd is een mooie samenwerking tussen jumelagestad St. Omer en Ieper”, zegt schepen Dimitry Soenen op zijn Facebookpagina. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.