Exclusief voor abonnees

Wereldreiziger Grégory Lewyllie viert oudejaar in India: “Reizen per fiets is het mooiste geschenk op aarde”

Wereldfietser Grégory Lewyllie bevindt zich momenteel in India, waar hij oudejaarsavond zal vieren.
Grégory Lewyllie Wereldfietser Grégory Lewyllie bevindt zich momenteel in India, waar hij oudejaarsavond zal vieren.
Grégory Lewyllie (48) uit Ieper is al negentien maanden op een fiets aangedreven met zonne-energie de wereld aan het doorkruisen. De overgang tussen kerst en nieuw zal hij in India vieren. “Ik moet toegeven dat ik eindejaar graag bij mijn familie had doorgebracht, maar op de fiets proef je de zoete smaak van vrijheid en voel je de hartelijke adem van een volk dat je welkom heet. Reizen per fiets is het mooiste geschenk op aarde.”

Grégory vertrok op 3 juni 2018 met een elektrische bamboefiets op zonne-energie voor een trip naar China en terug. Het eerste deel van de reis kaderde in de Sun Trip, een wedstrijd voor fietsen die rijden op zonne-energie van Lyon naar Canton, de derde grootste stad van China. Voor de solofietser stopte de reis daar echter niet. Grégory keert ook terug met zijn fiets naar België, weliswaar niet in een rechte lijn. Ondertussen doorkruiste hij al 25 landen: Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Polen, Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, China, Laos, Cambodja, Thailand, Birma, Maleisië, Singapore, Sumatra, Zuid-India, Sri Lanka, Java, Bali, Lombok, Flores, Sulawesi en Japan. Noord-India en Bangladesh staan nog op het programma.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.