Weefmachineproducent Picanol legt productie tijdelijk stil door coronacrisis

Een deel van de Picanol in Ieper ligt stil door de coronacrisis.
Henk Deleu Een deel van de Picanol in Ieper ligt stil door de coronacrisis.
Door een gebrek aan onderdelen, een gevolg van de coronacrisis, legt weefmachineproducent Picanol een deel van de fabriek in Ieper stil. De eenheden in Roemenië en China blijven wel op 100 procent draaien. 

In de Picanolfabriek in Ieper zijn een deel van de 1.500 werknemers op tijdelijke werkloosheid geplaatst door de coronacrisis. “Een aantal afdelingen, zoals de gieterij en de afdeling voor wisselstukken, blijven draaien, maar een deel van de fabriek ligt stil”, zegt woordvoerder Frederic Dryhoel. “Dat komt vooral door een gebrek aan onderdelen die niet ter plaatse geraken.”

Het bedrijf nam voor de mensen die wel aan de slag blijven de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd om werknemers en anderen te beschermen tegen het virus. “Iedereen moet voldoende afstand houden en vaak de handen wassen”, aldus de woordvoerder. “Er is constant overleg met de mensen op de werkvloer.”

Picanol weet niet hoelang de toestand van tijdelijke werkloosheid zal blijven duren. “We blijven de fabrieken in Roemenië en China draaiende houden”, aldus nog de woordvoerder.

Begin dit jaar lag de fabriek al eens stil door een grote hacking.