Exclusief voor abonnees

Waarom onderzoeken speurders plots auto van vermoorde Carmen? Net voor start krijgt assisenproces opvallende wending

Slachtoffer Carmen Garcia Ortega (35).
Hans Verbeke Slachtoffer Carmen Garcia Ortega (35).
Er is een opvallende wending in het dossier van de moord op Carmen Garcia Ortega (35) uit Komen. Bijna drie jaar na de feiten en amper een maand voor de start van het assisenproces, waar haar echtgenoot Daniel Deriemacker (38) terecht staat, werden in allerijl nog verschillende onderzoeken uitgevoerd. Zo hebben de speurders de vrijgegeven BMW Z3 van het slachtoffer opnieuw onderzocht.

Carmen Garcia Ortega werd op 10 jaar 2017 vermoord teruggevonden naast haar wagen in Komen, kort na afloop van haar avondles Spaans. De dader was beestachtig tewerk gegaan: de vrouw was met dertien messteken om het leven werd gebracht en werd zwaar gestampt in het gezicht. Ook de rechterachterband van de BMW Z3 van het slachtoffer was lek gestoken. De handtas en de gsm van de vrouw waren verdwenen. Het mobieltje werd later vernield teruggevonden. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.