Vredeslicht komt aan in Vredesstad

100 vrijwilligers brengen het licht naar de Ieperse markt
Eric Flamand 100 vrijwilligers brengen het licht naar de Ieperse markt
100 vrijwilligers brengen het licht  naar de Ieperse markt
Eric Flamand 100 vrijwilligers brengen het licht naar de Ieperse markt

Het vredeslicht kwam vandaag voor het eerst naar Ieper. “Het vredeslicht wordt jaarlijks vanuit Bethlehem via Israël overgevlogen naar Oostenrijk”, aldus de stad Ieper. “Zo wordt het verder verspreid over Europa. De idee achter het initiatief is dat mensen het vredeslicht met elkaar delen, over grenzen, over leeftijden en religies heen. Het vredeslicht brengt mensen samen in deze donkere periode van het jaar.” Vandaag kwam het licht voor het eerst naar Ieper. “Jongeren uit de Ieperse zusterstad Siegen brachten het vanuit Duitsland tot bij ons. Het vredeslicht werd rond 17u ter hoogte van de Rijselpoort overhandigd aan het stadsbestuur van Ieper. Daar werd het voor een eerste keer gedeeld. De stad  deelde lantaarns uit om het licht naar de binnenstad te brengen. Op de binnenkoer van de Lakenhalle werd aansluitend op de lantaarntocht een korte vredeswake georganiseerd en kon iedereen zijn of haar vredesboodschap neerschrijven.”

Na de wake werd het Vredeslicht opgesteld in de inkomhal van het In Flanders Fields Museum waar iedereen die het wil tot op 31 december het Vredeslicht kan ophalen om het te delen met familie en vrienden. Het blijft mogelijk om een boodschap in het Vredesregister te schrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.