Vluchters en combi eindigen in gracht na achtervolging

Een politiecombi van arro Ieper.
LSI Een politiecombi van arro Ieper.
Tussen Dikkebus (Ieper) en Dranouter (Heuvelland) is woensdagavond een achtervolging van een verdacht voertuig in de gracht geëindigd – zowel het vluchtende voertuig als een politiecombi kwamen daar terecht. Eén inzittende kon worden opgepakt, twee anderen sloegen op de vlucht. Tal van patrouilles en een helikopter hielden een klopjacht.

Rond 18.30 uur merkte een politiepatrouille langs de Dikkebusseweg in Dikkebus een voertuig op dat mogelijk gelinkt kon worden aan een diefstal in Dranouter. Toen de agenten het voertuig wilden controleren, sloeg de bestuurder op de vlucht. Het kwam tot een achtervolging die voor beide voertuigen in de gracht eindigde in Dranouter. Eén agent raakte daarbij lichtgewond. De chauffeur kon geklist worden, zijn twee inzittenden waren eerder al te voet weggevlucht. Een klopjacht leverde niets meer op. De agenten op het terrein kregen steun van een helikopter in de lucht. De man achter het stuur van de vluchtende wagen zal voor de onderzoeksrechter worden geleid met het oog op zijn aanhouding.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.