Vlaams Belang Ieper: “Geef elk Iepers gezin tien kilo strooizout.”

De partij Vlaams Belang wil iedereen die in Ieper woont tien kilogram gratis strooizout geven. “Dat zal zijn doel missen”, reageert schepen Yves Goudeseune (sp.a).
Vlaams Belang wil elke inwoner 10 kg zout geven.
Henk Deleu Vlaams Belang wil elke inwoner 10 kg zout geven.

Op de gemeenteraad in Ieper stelde het Vlaams Belang voor om elk Iepers gezin 10 kg gratis strooizout te geven. “Uitsluitend voor personen die gedomicilieerd zijn in Ieper. In ons voorstel wordt 1 zak van 10 kg per woning versterkt. Jaarlijks kunnen twee data en een locatie worden bepaald waar het strooizout kan worden afgehaald”, aldus Nancy Six van Vlaams Belang.

“Het ter beschikking stellen van strooizout voor ieder domicilieadres zal zijn doel missen en zal niet leiden tot een groter aantal behandelde voetpaden”, zegt schepen Ives Goudeseune. “Het zal niet leiden tot een groter behandelde voetpaden. Trouwens, ter hoogte van heel wat woningen zijn geen voetpaden aanwezig. Denk aan woonwijken waar enkel een grasstrook aanwezig is met opritten. Het is bovendien onmogelijk traceerbaar of het strooizout zal worden ingezet op openbaar domein en niet op privaat domein. En dan spreken we nog niet over de schadelijke gevolgen voor plant en dier door het gebruik van strooizout. Het bedelen van zo’n zout is in concurrentie gaan met de commerciële markt.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Gert

    Het zou toch gewoon je goede burgerplicht moeten zijn op je trottoir veilig te maken? Jammer genoeg denkt niet iederen zo. Op weg naar kleuterschool vorige week was ik serieus teleurgesteld in veel bewoners van de Augustijnenstraat...

  • Kristof Ramette

    Dat ze eerst eens zorgen dat iedere straat word gedaan met strooizout en niet alleen de grotere wegen