VIDEO. Tweehonderd lopers wagen zich aan Flemish Beer Run

Flemisch Beer Run Reninge
Henk Deleu Flemisch Beer Run Reninge
De ludieke Flemish Beer Run trok op zondag 29 september door de straten van Elverdinge en Vlamertinge. “Het slechte weer speelde ons wel wat parten, maar iedereen heeft zich uitstekend geamuseerd”

De derde editie van de Flemish Beer Run vond afgelopen zondag voor het eerst plaats in Elverdinge. Lopen of wandelen en bierproeven staat nog steeds centraal. “Tweehonderd deelnemers stonden paraat om te starten. We hadden gehoopt op meer deelnemers, maar het slechte weer speelt ons wat parten”, zegt Pascal Demuynck van de organiserende loopclub De Stresskikkers. Langs het parcours ontdekten de deelnemers zes proefstandjes. “Op iedere stopplaats was er bier, water, sportdrank, hapjes en muziek voorzien. “We liepen in en rond Elverdinge-Boezinge met passages in het kasteel, het rusthuis, de Galgebossen en de plaatselijke cafés. Onze hoofdsponsor Leroy Breweries zette voor de gelegenheid ook de deuren open. De deelnemers liepen deze editie door de brouwerij.”

Disco

Heel wat verklede deelnemers stonden aan de start. “Dit jaar kozen we als thema disco. Verklede personen of groepen konden opnieuw hun gewicht in bier winnen”, vertelt Pascal. “Op zes proefstandjes konden de deelnemers diverse bieren ontdekken. Die werden allemaal geleverd door onze hoofdsponsor Leroy Breweries. Cuvée Rouge, Kapittel blond of bruin, Poperings Hommelbier, Kapittel Abt, Watou’s witbier en Cuvée Watou. Cuvée Rouge kon voor de eerste keer geproefd worden. Kapittel Abt is een lekker amberkleurig biertje. Onze hoofdsponsor Leroy Breweries zette voor de gelegenheid ook de deuren open. De deelnemers liepen deze editie door de brouwerij.”

Een enthousiaste groep van loopclub C-Runners uit De Haan waren ook dit jaar van de partij. “Dit is onze derde editie en het blijft even leuk. Het is dit jaar ook een ander parcours, met andere bieren. Het is ook lekker, maar we houden het verstandig. Na de loop halen we de schade in”, lacht de groep. “De organisatie is enorm goed en ook de thema’s zijn tof. Dominique maakte onze kostuums, maar door rugproblemen kan ze niet meelopen. Maar we willen Dominique graag bedanken.”

Flemisch Beer Run Reninge
Henk Deleu Flemisch Beer Run ReningeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.