Vergunning aanvragen voor gebruiken van openbaar domein kan voortaan digitaal

De aanvraag voor 'ingebruikname openbaar domein’ kan voortaan digitaal.
Stad Ieper De aanvraag voor 'ingebruikname openbaar domein’ kan voortaan digitaal.
Een vergunning aanvragen om openbaar domein of rijwegen in te nemen, kan in Ieper voortaan digitaal. 

“Als het openbaar domein - voetpad, parkeerstrook, rijbaan - op gemeentewegen wordt ingenomen, moet een vergunning worden aangevraagd én een retributie worden betaald. Het gaat bijvoorbeeld om de plaatsing van stellingen, bouwmaterialen, containers of een parkeerverbod”, aldus het stadsbestuur. “Als er verkeershinder optreedt voor voetgangers, fietsers of gemotoriseerd verkeer, dan komt daar een signalisatievergunning bovenop.”

“Tot voor kort moesten deze vergunningen worden aangevraagd via een formulier, en samen met een bewijs van betaling worden doorgemaild. Sinds deze week kan een dergelijke aanvraag, én de betaling ervan, volledig online.”

Meer informatie en het webformulier zelf zijn te vinden via https://www.ieper.be/aanvraagformulier-ingebruikname-od, of door het invoeren van de zoekterm ‘ingebruikname openbaar domein’ op de stadswebsite www.ieper.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.