Verdachte vaten, vermoedelijk uit drugslabo, gedumpt vlak bij oorlogsbegraafplaats

Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.
Hans Verbeke Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.
Op een landelijk weggetje in de Ieperse deelgemeente Voormezele hebben onbekenden 120 vaten met chemische resten gedumpt. Ze lieten ook ander materiaal achter en staken dat in brand. De politie vermoedt dat het gaat over afval van een drugslabo.

Een passant sloeg vrijdagavond laat alarm toen hij brand opmerkte in een zijstraatje van de Kriekstraat. De brandweer repte zich ter plaatse en kwam in het Kriekbos uit op een grote voorraad hoofdzakelijk witte, maar ook enkele blauwe, grote vaten. Er lag ook ander materiaal en dat was in brand gestoken. Het vuur was snel onder controle. Chemische resten verspreidden een indringende geur in de omgeving. Enkele bomen vlakbij liepen schade op door de brand. Op de aangetaste ondergrond en het asfalt werd een laag aarde gegooid, om schadelijke resten te neutraliseren.

De 120 verdachte vaten werden gedumpt langs deze landelijke weg, een zijstraatje van de Kriekstraat in de Ieperse deelgemeente Voormezele.
Hans Verbeke De 120 verdachte vaten werden gedumpt langs deze landelijke weg, een zijstraatje van de Kriekstraat in de Ieperse deelgemeente Voormezele.

Civiele Bescherming

“We vermoeden dat het gaat over gedumpte restanten van een drugslabo”, zegt hoofdcommissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Verder onderzoek moet duidelijk maken welke restanten zich precies in de achtergelaten vaten bevonden.” De Civiele Bescherming kwam ter plaatse om het materiaal - de vaten, een filter en wat restte van een duizendlitervat - op te halen. Het was al diep in de nacht voor de brandweerlui naar de kazerne kon terugkeren. Het is de eerste keer dat in West-Vlaanderen dergelijk afval van een drugslab wordt aangetroffen. De politie sluit niet uit dat het vanuit Noord-Frankrijk werd aangevoerd. 

De brandweer had het aangestoken vuur snel onder controle.
Hans Verbeke De brandweer had het aangestoken vuur snel onder controle.
Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.
Hans Verbeke Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.
Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.
Hans Verbeke Zo'n 120 vaten en nog wat ander materiaal werden gedumpt langs de Kriekstraat in Voormezele.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwig Vanden Boer

    Ze moeten die vaten met het oorspronkelijke product toch ook aankopen. Is dat dan niet te traceren? Verplicht de producent zijn afnemers kenbaar te maken enz. Zelfs de vaten op zich moeten traceerbaar zijn. Als ik ergens een paar liter van een product koop willen ze zelfs weten of ik als kind de mazelen heb gehad en hier gaat het over 100den liters waar niemand van weet of wilt weten waar het van komt.

  • FRANS DE ROUCK

    Iemand of de een of andere firma moet die grondstoffen toch leveren! De oorspronkelijke leverancier van de lege vaten moet toch eenvoudig op te sporen zijn! Niemand die iets of wat verdachts gezien heeft????