Vegan Friendly- stickers in de Westhoek

IJssalon en streekproducten L’Héritage ontving de vegan friendly-sticker.
EVA Westhoek IJssalon en streekproducten L’Héritage ontving de vegan friendly-sticker.
De bewustmakingscampagne ‘Try Vegan’ van EVA vzw en Be Vegan loopt op 30 april ten einde. De handelszaken die vegan friendly zijn, ontvingen een vegan friendly- sticker.

Van 1 tot 30 april slaan EVA vzw en Be Vegan de handen in elkaar voor de bewustmakingscampagne ‘Try Vegan’! “Wie deelneemt gaat de uitdaging aan om de hele maand zo veel mogelijk volledig plantaardig te eten. De grootste drempel voor mensen om vegan te eten, is dat het aanbod in de restaurants niet voldoende groot is. Net daarom wil EVA Westhoek de zaken uit de regio die het hele jaar door vegan friendly zijn, en dus standaard een fijn vegan aanbod hebben, in de kijker zetten”, zegt Bruno Libbrecht van EVA Westhoek. Dit initiatief kadert in een bredere kader van april, de ‘Try Vegan Maand’, een nationaal initiatief van EVA vzw en Be Vegan om mensen te helpen bij het overschakelen naar een meer plantaardige voeding. “We zijn blij dat we op korte tijd negen zaken in onze regio vonden die in aanmerking kwamen voor het ‘Vegan Friendly’ label. Dit gaat van frituur die overschakelt naar plantaardig vet en vegan fastfood in het aanbod heeft over restaurants met vegan suggesties tot dessertzaken die zuivelalternatieven aanbieden.”

Restaurant B'artiest ontving de vegan friendly-sticker.
EVA Westhoek Restaurant B'artiest ontving de vegan friendly-sticker.

Zaterdagmorgen gingen vrijwilligers van EVA Westhoek naar de verschillende locaties om hen de vegan friendly- sticker te overhandigen en hen op deze manier te bedanken voor hun dagelijkse inzet voor milieu, dieren en gezondheid. In Ieper kregen koffiebarista op triporteur ‘Slowwings’, restaurant Dépot, restaurant den Olifant, restaurant Low C, restaurant B’ Artiest, frituur De Bevoorrading de sticker in handen. Ook ijssalon en streekproducten L’Héritage in Poperinge. Ambachtelijk taartenatelier Atelier Hortense in Reningelst en restaurant ’t Folk in Dranouter mochten de sticker in ontvangst nemen.

Restaurant Den Olifant ontving de vegan friendly-sticker.
EVA Westhoek Restaurant Den Olifant ontving de vegan friendly-sticker.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.