Exclusief voor abonnees

Vandaag start proces rond brutale moord op Carmen: haar echtgenoot bleef altijd ontkennen

ASSISEN West-Vlaanderen

Slachtoffer Carmen Garcia Ortega.
Facebook / RV Slachtoffer Carmen Garcia Ortega.
Voor het West-Vlaamse assisenhof begint vandaag het proces tegen Daniel Deriemacker. Hij staat terecht voor de moord op zijn vrouw Carmen Garcia Ortega, bijna drie jaar geleden. Deriemacker ontkent hardnekkig elke betrokkenheid. Het echtelijke leven verliep nochtans allesbehalve rimpelloos en er zijn redelijk wat aanwijzingen in zijn richting. Maar geen hard bewijs.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • EVELYNE VAN AS

    Volgens mij... met deze verklaringen is het overduidelijk dat dit allemaal vooraf en volgens planning verliep, ik denk dat hij beter zou bekennen, maar ja......

  • Paul Philippaerts

    Het ontkennen is een tacktiek die gezien de "universele verklaring van de rechten van de misdadigers" door de advocaat wordt gebruikt. Dat is gezien de hogervermelde verklaring het spel dat gespeeld wordt in zo'n ernstige zaak als een moord en het middel bij uitstek om met een moord weg te komen. Alleen de moordenaar weet wat er gebeurd is en die moet niks zeggen. Totaal onbegrijpelijk. Maar ja de verklaring?