Uitbater Het Moment neemt Markt 22 over

INTERIEUR EN CONCEPT RESTAURANT WORDEN VOLLEDIG ANDERS

Pascal Roegiers wordt de nieuwe uitbater van Markt 22.
Foto Flamand Pascal Roegiers wordt de nieuwe uitbater van Markt 22.
Restaurant Markt 22 op de Grote Markt in Ieper heeft een nieuwe uitbater. Pascal Roegiers, ook zaakvoerder van Het Moment, zal het eethuis een facelift geven vooraleer de deuren te openen. "Ik ben ooit begonnen op de Markt van Ieper en ik wil er ook eindigen."

Pascal Roegiers (54) is momenteel uitbater van tearoom en eethuis Het Moment langs de Boterstraat in Ieper. "Ik heb het eethuis Markt 22 overgenomen omdat ik mijn carrière op de Grote Markt wil afsluiten", klinkt het. "Ik ben hier op de Grote Markt begonnen, dus de cirkel is rond. Daarnaast is het een investering voor mijn dochter en mijn schoonzoon, die mee in mijn zaak zitten."


De vorige uitbater van Markt 22 moest de uitbating stopzetten nadat hij in de problemen raakte. De man had een beroep moeten doen op de 'wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen' (WCO), die de zaak beschermde tegen schuldeisers. Daarop werd de handelszaak blijkbaar overgenomen door een brouwerij, waarop op zijn beurt Pascal Roegiers erin stapte. "Het restaurant zal een tijdje gesloten zijn, want ik ga het volledig vernieuwen", aldus de zaakvoerder. "Alles gaat eruit en er komt een nieuwe open keuken in. Normaal zou de naam blijven, maar dat is nog niet zeker." Niet alleen het interieur verandert, ook het concept wordt volledig anders. "We gaan ons richten op vis- en vleesgerechten, maar dan met streekgebonden producten", weet de uitbater. "Wat ik momenteel in Het Moment doe, gaan we veranderen. Het Moment wordt een dagzaak. Mensen zullen er terechtkunnen voor een vlugge lunch over de middag en in de namiddag wordt het een tearoom. 's Avonds zal de zaak echter gesloten zijn."


Pascal is gepokt en gemazeld in de horeca. "Ik ben ooit begonnen als jonge stagiair in het voormalige Hotel Britannique in Ieper", zegt Pascal. Daarop volgden onder meer de Kollebloeme, Den Anker en De Waterpoort.

Flexijobs

"Zes jaar geleden nam ik dan Het Moment over", zegt de man. "Vandaag is het niet altijd even gemakkelijk meer in de horeca. Ik heb gelukkig een goed team achter mij. De kunst is om de personeelskosten laag te houden, anders is het niet rendabel. Omdat bij ons iedereen zelfstandig is, hebben we geen zware loonlasten. Het invoeren van flexijobs is een goed initiatief." Bij flexijobs kunnen bepaalde werknemers tegen gunstige voorwaarden iets bijverdienen, terwijl werkgevers op een gunstige manier extra personeel inzetten. "Dat maakt het draaglijker", klinkt het. "Ook voor de klant, want hoe meer kosten we hebben, hoe meer we hem moeten doorrekenen." Pascal wil die weer uit Ieper zien komen. "De Grote Markt heeft een beetje een slechte naam omdat de vele horecazaken vooral door toeristen worden bezocht. Maar het is toch mijn bedoeling om de Ieperling naar mijn zaak te lokken." Als alles volgens plan verloopt, moet het eethuis in de loop van december opnieuw de deuren openen.