Truckers nemen het fietspad om rechtsaf te slaan

Vrachtwagens rijden op fietspad
Screenshot WTV Vrachtwagens rijden op fietspad
Op een kruispunt op de Noorderring namen gisteren twee vrachtwagenbestuurders het fietspad om naar rechts af te slaan. Dat meldt TV-zender Focus-WTV op haar website. 

Op Facebook zijn beelden opgedoken van twee vrachtwagenchauffeurs die het brede fietspad oprijden om naar af te draaien. Op die plaats zijn er brede fietspaden. De bestuurder reed op die manier de Noorderring op en vermeed daarmee de verkeerslichten. Meteen daarna reed een andere vrachtwagenbestuurder op dezelfde manier de ring op. Het voorval werd gefilmd door iemand die aan het rode licht stond te wachten. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francky Libbrecht

  Fietspad moet een volle witte streep hebben, en aangeduid zijn. Dit is wel het geval, maar op de foto niet zichtbaar.

 • Danny Govaerts

  Opsporen en onmiddellijk rijbewijs afnemen . Volgende week paaltjes zetten zo de doorgang voor auto's en zeker vrachtwagens onmogelijk wordt.

 • Vervaeke Marc

  @Cyriel: in dit geval duiden die onderbroken witte strepen op een fietspad. Tegenwoordig zijn alle redenen goed om het fietspad te gebruiken (als parking). En als je er een opmerking over maakt: "ben je van de politie misschien", "de baan is van iedereen" en vorige week nog "ben je van de groene misschien". Geef toe Groen zit met een probleem.

 • Cyriel VanHulle

  Wel, ik zie daar alleen maar een heel klein stukje van dat kruispunt, en ik zie meer zaken die niet schijnen te kloppen. dat "fietspad", naast die camion kon er nog ene, gewoonlijk is een afslag niet zo breed, voor vrachtwagens bedoel ik, en waarom die onderbroken witte lijnen? Fout van de wetgever : een "verkeers"reglement mag niet vatbaar zijn voor interpretatie.

 • Paul Verbeeck

  En dan bij een ongeval verklaren , niks gezien in mijne dode hoek

Video