Toch bijkomende maatregelen aan kruispunt Brugseweg met Potijzestraat

Het kruispunt Brugseweg-Potijzestraat krijgt extra wegmarkering en enkele paaltjes.
Henk Deleu Het kruispunt Brugseweg-Potijzestraat krijgt extra wegmarkering en enkele paaltjes.
De verkeerscommissie in Ieper beslist om bijkomende wegmarkering en enkele paaltjes te voorzien op de Brugseweg, net voor het kruispunt met de Potijzestraat. Vlaams Belang Ieper had eerder de gevaarlijke situatie op de plaats aangekaart op de gemeenteraad. 

Op een vorige gemeenteraad stelde raadslid Nancy Six van Vlaams Belang voor om paaltjes te plaatsen op de hoek Brugseweg met de Potijzestraat. “Ik kreeg de melding dat sommige automobilisten die uit Ieper komen veel te kort de Potijzestraat inrijden”, klonk het toen bij Six. “Dat gebeurt sinds het kruispunt is heraangelegd.” 

Six had de zaak eerder ook al aangekaart in de verkeerscommissie, maar daar kreeg ze te horen dat bijkomende maatregelen niet mogelijk waren. De kwestie is nu echter opnieuw voor de commissie gekomen. “Die besliste nu om op de Brugseweg, net voor het kruispunt met de Potijzestraat, bijkomende markering en enkele paaltjes te voorzien, om te vermijden dat automobilisten te scherp de Potijzestraat inrijden. Het Vlaams Belang is alvast tevreden met deze kleine ingreep”, zegt Six. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.