Tentoonstelling en opendeur bij Stadsarchief Ieper

In de bib loopt van 7 december tot en met 18 januari een tentoonstelling over het stadsarchief.
Henk Deleu In de bib loopt van 7 december tot en met 18 januari een tentoonstelling over het stadsarchief.
In de bib van Ieper loopt er van 7 december tot en met 18 januari een tentoonstelling over het Ieperse stadsarchief. 

“De tentoonstelling schetst de bewogen evolutie van het archief onder leiding van een aantal kleurrijke stadsarchivarissen: een rijke beginperiode, de catastrofe van 1914, de moeizame wederopbouw en een nieuw archief vanaf 1991. Ook krijg je een kijk op de huidige werking en worden een aantal topstukken, maar ook minder bekende documenten uit de rijke collectie getoond”, aldus de organisatoren.

De tentoonstelling opent op zaterdag 7 december in Zaal Alfa en Omega van de bib. Daarna is de tentoonstelling tot en met 18 januari 2020 vrij te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek. 

Op 7 december tussen 9 en 16 uur kan je er binnenlopen voor een rondleiding langs de leeszaal en de magazijnen. Kinderen zijn welkom om een kattenmasker te kleuren en archiefraadsels op te lossen. De opendeurdag is gratis toegankelijk, inschrijven is niet nodig.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.