Symposium helpt ouders die kind verloren

Willem Vermandere, die zijn kleinkind verloor, geeft een optreden.
Foto Photo News Willem Vermandere, die zijn kleinkind verloor, geeft een optreden.
Het huisvandeMens organiseert op woensdag 28 oktober een symposium rond zelfdoding om ouders bij te staan die hun kind hebben verloren. "Het is een manier om het overlijden van een kind bespreekbaar te maken", legt vrijzinnig humanistisch consulente Lieve Goemaere uit.

De dood van een kind is een traumatische gebeurtenis en voelt altijd oneerlijk, onlogisch en onaanvaardbaar aan. Nabestaanden verliezen niet alleen een kind, maar ook een deel van zichzelf, hun verwachtingen, hun wensen en dromen over de toekomst. "Voor mij is de begeleiding van het huisvandeMens van groot belang geweest. Het is de enige plaats waar ik echt over Matthias kan praten. De gesprekken met Lieve zijn een grote meerwaarde voor mij", getuigt landbouwster Ann.

250 inschrijvingen

Veel ouders voelen die behoefte, want al meer dan 250 mensen hebben zich ingeschreven om deel te nemen aan het symposium in het Perron. "Het is een thema waar duidelijk veel interesse voor is. Er is een voordracht van psycholoog Erik de Soir rond rouw en verdriet. Daarna zijn er sessies over verschillende vormen van verlies", legt het huisvandeMens in Ieper uit. Willem Vermandere, die zelf zijn kleinkind Rune verloor, sluit de avond af met gepaste muziek.


Het symposium vindt in het Perron in Ieper plaats op woensdag 28 oktober van 13.30 tot 18 uur. Inschrijven voor het symposium of voor het optreden van Willem Vermandere kan via ieper@deMens.nu of 057/230.630 en kost tien euro. (BLI)