Suikerspin niet meer overal te koop in Bellewaerde: een maatregel tegen wespen

Getty Images/iStockphoto
Het pretpark Bellewaerde in Ieper neemt naar jaarlijkse gewoonte maatregelen tegen wespen en bant daarom op enkele plaatsen in het park versgemaakte suikerspin. 

Omdat Bellewaerde nogal wat groen en water heeft, zijn er veel wespen te vinden. Het park neemt jaarlijks maatregelen tegen de beestjes en daarom wordt dit jaar suikerspin op enkele plaatsen in het park gebannen. “Het is niet dat er geen suikerspin meer te koop wordt aangeboden in het park, maar uit voorzorg wordt er geen meer verkocht op enkele plaatsen”, zegt woordvoerster An De Ridder. “We willen vermijden dat er een wesp tussen de suiker raakt en zo iemand kan prikken.”

Het park neemt jaarlijks maatregelen tegen wespen. “We werken onder andere  met wespenvallen, maar het park honderd procent wespenvrij houden, is natuurlijk niet mogelijk”, besluit de woordvoerster. “Wel hebben we dit jaar minder wespen dan anders.”


Lees ook: Wat doe je bij een wespenaanval? Weglopen zoals Klaasje, met je handen slaan of het beest laten begaan?
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Tot grote ergernis van tandartsen, hun broodwinning wordt beknot.

 • ringo van der pulst

  Op een flesje of een blikje kan je je vinger houden of een papiertje,op een suikerspin zal dat al moeilijker zijn.

 • Johan Gert

  Slim idee

 • Mieke Vhuyst

  Dan kan je evengoed tijdelijk geen blikjes frisdrank verkopen, daar kruipen ze sneller in.