Storm Ciara zorgt in Westhoek voor lichte overlast

In de Peperstraat in Langemark-Poelkapelle knapte een elektriciteitspaal middendoor doordat een grote boom op de elektriciteitskabels terecht kwam.
LSI In de Peperstraat in Langemark-Poelkapelle knapte een elektriciteitspaal middendoor doordat een grote boom op de elektriciteitskabels terecht kwam.
Door de hevige wind van storm Ciara zijn zondagavond rond 18 uur bij de brandweer van de zone Westhoek al 89 meldingen van schade binnengelopen. Grote schadegevallen blijven voorlopig wel uit.

De meldingen gaan vooral over omgevallen bomen, afgewaaide dakpannen, omgevallen hekkens … Onder meer in de Hospitaalstraat in Vlamertinge (Ieper) kwam een boom op de weg terecht. Ook in de Canadaweg in Ieper versperde een grote tak van een boom een deel van de weg. De Peperstraat in Langemark-Poelkapelle is voorlopig voor alle verkeer afgesloten. Een knoert van een boom kwam er naar beneden en viel in de elektriciteitskabels. Door het gewicht knapten de kabels af en knapte zelfs een betonnen elektriciteitspaal doormidden. Het verkeer kan er niet meer passeren. In Passendale (Zonnebeke) kwamen vermolmde dakgoten van een woning langs de Statiestraat los.

In de Canadalaan in Ieper sneuvelde een grote tak.
LSI In de Canadalaan in Ieper sneuvelde een grote tak.

In Passendale (Zonnebeke) kwamen vermolmde dakgoten van een woning langs de Statiestraat los.