Stadsarchief verwerft archief van Julien Coulembier

Stadsarchief verwerft archief van
Stad Ieper Stadsarchief verwerft archief van
Het Ieperse stadsarchief kreeg het privéarchief van Julien Coulembier, een mooie aanvulling op het archief van Ons Tehuis.

“Julien Coulembier studeerde voor onderwijzer en in september 1937 werd hij waarnemend onderwijzer-bewaker in de weesschool voor jongens”, aldus het stadsbestuur. “In januari 1941 volgde zijn benoeming tot schoolhoofd van diezelfde instelling. Vanaf 1955 droeg hij de titel van directeur. Na herhaaldelijk aandringen slaagt Coulembier erin om in 1957 de naam te laten wijzigen in Ons Tehuis. In 1967 wordt Ons Tehuis omgevormd tot de intercommunale Ons Tehuis voor Zuid West-Vlaanderen, toen al een modelinstelling voor bijzondere jeugdzorg in de regio. Na zijn pensionering in 1980 schreef Julien Coulembier onder de titel ‘Doe stille voort: 500 jaar kinderopvang, goede en kwade tijden’ de geschiedenis van de instelling neer. Zijn archief met daarin talrijke foto’s vormt een ideale aanvulling op het archief van Ons Tehuis dat vorig jaar op het Stadsarchief gedeponeerd werd.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.