Sporthal Minneplein binnenkort open

De nieuwe sporthal op het Minneplein gaat binnenkort open.
Henk Deleu De nieuwe sporthal op het Minneplein gaat binnenkort open.
Henk Deleu
De sporthal wordt overdag gebruikt door de leerlingen van GO!-onderwijs en ’s avonds, op woensdagnamiddagen en in het weekend door Ieperse sportclubs, verenigingen en particulieren.
Henk Deleu De sporthal wordt overdag gebruikt door de leerlingen van GO!-onderwijs en ’s avonds, op woensdagnamiddagen en in het weekend door Ieperse sportclubs, verenigingen en particulieren.
De werken aan de nieuwe sporthal Minneplein in Ieper zitten in een laatste rechte lijn. Zoals het er nu naar uitziet, zal de sporthal vanaf 18 maart gebruikt kunnen worden.  

“De sporthal is uitgerust voor alle zaalsporten. Er zijn drie naast elkaar liggende terreinen voor basketbal, volleybal, badminton en tennis”, verduidelijkt schepen van Sport Patrick Benoot (Open Ieper). “Maar ook voor zaal- en mini-voetbal kan je de zaal huren. Alle nodige sportmaterialen zijn ter plaatse voorzien. Als je een sportterrein bij de sportdienst reserveert, kan je uiteraard ook een kleedkamer met douche gebruiken. Alles is trouwens aangepast voor mensen met een handicap.”

In tegenstelling tot de sporthallen aan de Leopold III-laan zijn in de nieuwe sporthal geen zaalwachters. Elke gebruiker moet zelf het nodige sportmateriaal zetten én opnieuw opbergen. Wie de sporthal wil gebruiken, heeft daarvoor een speciale badge nodig. Licht en verwarming worden automatisch geregeld via speciale software. Sporters die geïnteresseerd zijn om van de nieuwe sportinfrastructuur gebruik te maken, kunnen een aanvraag indienen via sportdienst@ieper.be. Of je kan een online formulier invullen op www.ieper.be/aanvraagsporthalMinneplein.

Mensen die een sportterrein willen huren, zijn trouwens verplicht eerst een infomoment in de sporthal bij te wonen. De rondleidingen vinden plaats op woensdag 13 maart om 14 uur en om 17.30 uur en op zaterdag 16 maart om 10 uur. “Tijdens deze rondleiding kan je kennis maken met de werking van de sporthal en krijg je uitleg over het materiaal”, klinkt het. Reserveren kan voorlopig tot eind juli. Vanaf 1 augustus kunnen clubs en particulieren de zaal voor een langere periode vastleggen.” 

De sporthal wordt overdag gebruikt door de leerlingen van GO!-onderwijs en ’s avonds, op woensdagnamiddagen en in het weekend door Ieperse sportclubs, verenigingen en particulieren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.