Sint-Maartensscholen kopen grond voor nieuwbouw

Directeur  Matthias Archie bij grond waar de school wordt opgebouwd.
Henk Deleu Directeur Matthias Archie bij grond waar de school wordt opgebouwd.
De Sint-Maartensscholen Ieper hebben een belangrijke stap gezet in hun nieuwbouwproject. Ze hebben een stuk grond gekocht, waarop de nieuwe campus moet worden gebouwd. “Als alles klaar is, zullen hier 2.400 leerlingen school lopen.” 

De Sint-Maartensscholen in Ieper hebben al langer plannen om een campus te vormen voor alle leerlingen van de tweede en derde graad van de katholieke scholen in Ieper. Samen met de site van het VTI willen ze een nieuwe campus bouwen. “Eind mei is het compromis getekend voor de aankoop van de gronden achter het VTI”, zegt coördinerend directeur Matthias Archie. “De site heeft een oppervlakte van elf hectare en strekt zich uit tussen de Augustijnenstraat en de Veurnseweg. Na de realisatie zullen hier 2.400 leerlingen school lopen en vierhonderd personeelsleden werken.”

Volgens de directeur zal er een ruime parking zijn met een uitrit op de Veurnseweg, een kiss & ride-zone, een grote fietsenberging met uitweg naar de Vrijbosroute, een nieuwe sporthal, een hoofdgebouw voor de administratie en leslokalen. Daarnaast een publiek gebouw met didactische kapsalons, restaurant, schoolwinkel en een recreatiezone die buiten de schooluren toegankelijk zal zijn voor de buurt. “De oplevering van de nieuwe site is ten vroegste binnen vijf jaar gepland.”

Ondertussen zijn stad Ieper en de provincie begonnen aan de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site. Een ontwerpbureau buigt zich over een mobiliteitsanalyse. In het najaar worden de buurtbewoners bevraagd en krijgen ze meer uitleg op een buurtvergadering. Als alles goed verloopt, zullen ten vroegste midden 2023 de werken beginnen. Pas tegen september 2025 kunnen de gebouwen in gebruik genomen worden. Het bouwproject wordt medegefinancierd door de Vlaamse overheid voor 46,7 miljoen euro.  

Een plattegrond van de site.
SMSI Een plattegrond van de site.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.