School neemt afscheid van overleden leerling Nicola (17) met applausmoment

De leerlingen applaudisseerden een minuut lang voor Nicola, de leerling, die vorige vrijdag met zijn BMX werd aangereden.
Eric Flamand De leerlingen applaudisseerden een minuut lang voor Nicola, de leerling, die vorige vrijdag met zijn BMX werd aangereden.
Het VTI in Ieper waar Nicola Deplaecie (17) die vorige week vrijdag om het leven kwam nadat hij met zijn BMX door en auto werd gegrepen vlak voor zijn huis, nam gisteren afscheid van hun leerling. "Omdat hij erg positief in het leven stond, hebben we dat gedaan met een applaus", zegt directeur Pedro Ligneel.

"Omdat het dramatische ongeval in volle examenperiode is gebeurd, konden we nu pas met alle leerlingen samen afscheid nemen van Nicola", zegt directeur Pedro Ligneel.


"We hadden sowieso een voormiddag gepland met alle leerlingen om een fietstocht, wandeltocht en quiz te doen ten voordele van een project waar één van onze leerkrachten aan meewerkt in Afrika. Nadien verzamelden we op de speelplaats. Iedereen kreeg een wit lint als rouwteken voor Nicola en we hebben geluisterd naar het lied 'Where Is My Mind' van Pixies. Zijn klasgenoten hebben dat nummer gekozen omdat dat het lievelingsnummer van Nicola was. Nadien hebben we geapplaudisseerd voor hem. Hij hield enorm van het leven, we gaan hem allemaal enorm hard missen." Nicola was vorige vrijdag met zijn BMX na een examen van school vertrokken naar huis toen het langs de Brugseweg in Sint-Jan fout liep vlak voor zijn huis toen hij de straat wou oversteken. De bestuurster van een BMW zag hem niet en schepte hem op. Nicola overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Vandaag wordt Nicola Deplaecie om 10.00 uur begraven in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper. (AHK)

Enkele vrienden kleefden een boodschap op hun BMX voor Nicola.
Eric Flamand Enkele vrienden kleefden een boodschap op hun BMX voor Nicola.