Schenking van een herdenkingssteen aan het In Flanders Fields Museum

Het IFFM kreeg een herdenkingssteen van  een soldaat. De steen werd gevonden in een woning in Hoogstade en de jonge eigenaars van de woning schenken de steen aan het museum.
Henk Deleu Het IFFM kreeg een herdenkingssteen van een soldaat. De steen werd gevonden in een woning in Hoogstade en de jonge eigenaars van de woning schenken de steen aan het museum.
Het In Flanders Fields Museum kreeg een schenking van de goed bewaarde herdenkingssteen van karabinier Emile Lindekens. De steen werd ontdekt in de voormalige woning van bierhandelaar Delva in Hoogstade.

Manon Heyndrickx en haar vriend ontdekten de steen in een hangar aan hun woning. Het koppel zijn de nieuwe eigenaars van het grote huis van voormalig bierhandelaar Roger Delva in Hoogstade bij Alveringem. De jonge eigenaars tasten in het duister hoe de steen in hun woning terecht kwam, maar ze zijn blij dat het museum er zich wil over ontfermen. Karabinier Emile Lindekens werd geboren op 21 oktober 1886 en hij was de zoon van Henri en Marie Philippaer uit Schaarbeek. Hij raakte dodelijk gewond op 6 oktober 1916 in Sint-Jacobskapelle en werd overgebracht naar het hospitaal in Hoogstade waar hij ’s anderendaags overleed. In 1921 werd zijn lichaam overgebracht naar de gemeentelijke begraafplaats in Schaarbeek.

De steen werd afgelopen vrijdag door de eigenaars overhandigd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het regiment Carabiniers/Grenadiers, van de Souvenir Français afd. Veurne/Alveringem, van de Stad Ieper en van het in Flanders Fields Museum. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.