Rijbewijs kwijt voor 90 per uur in bebouwde kom

De politie van de zone Arro Ieper snelde ook ter plaatse naar de Diksmuidseweg.
Hans Verbeke De politie van de zone Arro Ieper snelde ook ter plaatse naar de Diksmuidseweg.
Bij verkeerscontroles in Staden, Moorslede, Zonnebeke, Wervik, Ieper, Vleteren en Heuvelland zijn op zondag 6 oktober 213 van de 1.654, of iets meer dan één op acht, gecontroleerde voertuigen geflitst. In de bebouwde kom van Wervik reed bijna één op vier te snel.

De controles vonden plaats tussen 14 en 22 uur. In Moorslede moest één automobilist zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren omdat hij 90 kilometer per uur reed in de bebouwde kom. Terwijl in de bebouwde kom van Staden amper 2,34 procent te snel reed, reed in Wervik 23,36 procent te snel.

Vijf van 204 gecontroleerde automobilisten hadden te veel gedronken. Een van hen moest zijn rijbewijs onmiddellijk afgeven voor vijftien dagen. Eén automobilist reed onder invloed van drugs. Zijn auto is in beslag genomen. Verder waren vier automobilisten achter het stuur aan het telefoneren en zijn zeventien processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven voor defecte autolichten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • richard de rycks

    Als iedere automobilist zelf gaat beslissen of de snelheid er aanvaardbaar is dan krijgen we anarchie en mogen ze al de borden verwijderen. Trouwens snelheidsboeten kun je vermijden door te doen wat je moet doen of anders gaan we terug naar de jaren zestig , toen was er geen beperking maar hadden we wel 4000 verkeersdoden per jaar, een groot dorp per jaar... Is het dat wat men wil ?

  • adrien beyls

    Sommige snelheidsbeperkingen zijn dan ook zeer onoordeelkundig geplaatst. Als een kwart vd automobilisten op een plaats te snel rijden, dan is het duidelijk dat daar op dat moment weinig of geen gevaar was Het zijn nu eenmaal niet allemaal onverantwoorde automobilisten.