Pool steekt medegevangene neer: “Hij zei dat hij opnieuw minderjarigen zou betasten”

in de gevangenis van Ieper stak een Pool een medegevangene neer.
Henk Deleu in de gevangenis van Ieper stak een Pool een medegevangene neer.
Een litteken van de mondhoek tot aan de neus. Dat heeft een gevangene overgehouden na een aanvaring met een Poolse medegedetineerde. De Pool (33) riskeert twee jaar effectief voor die aanval. 

De Pool R.J. viel op 1 september 2019 een medegevangene aan met een houten voorwerp in de gevangenis van Ieper. Het slachtoffer kreeg verschillende steken en raakte gewond. De Pool moest voor de feiten voor de rechter van Ieper verschijnen. Blijkbaar sloegen bij de beklaagde de stoppen door toen het slachtoffer hem doodleuk vertelde dat hij na zijn vrijlating opnieuw minderjarigen zou betasten. De man had dat al eerder gedaan met een 11-jarig meisje. “Ik heb de regels overtreden, maar het was geen geplande actie”, zei de Pool in de rechtbank. “Dat voorwerp had ik gevonden op de trap. Ik bied mijn excuses aan.” 

De openbare aanklager vorderde twee jaar effectief tegen de Oost-Europeaan. “Hij dacht misschien mijn taak op zich te nemen, maar dat is niet nodig. Justitie doet nog altijd haar werk”, verzekerde de openbare aanklager. Ook de rechter kon niet lachen met de feiten. “In de gevangenis moet de veiligheid worden gegarandeerd. Er zijn andere manieren om uw ongenoegen te uiten”, vond de rechter. Vonnis op 16 maart.