Politie redt golden retriever uit snikheet minibusje in Ieper

Archiefbeeld.
Getty Images Archiefbeeld.
De politiezone Arro Ieper heeft deze namiddag rond 14 uur een hond uit een snikheet minibusje gered. Dat gebeurde op het Sint-Maartensplein. “We hebben de hond meteen water gegeven en naar het asiel gebracht”, zegt commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. 

Het waren voorbijgangers die de politie verwittigden nadat ze zagen hoe een hond achtergebleven was in snikheet geparkeerd minibusje met Franse nummerplaat. 

“Onze mensen zijn er meteen naartoe gegaan”, zegt commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Ze zijn erin geslaagd het minibusje te openen. We hebben de golden retriever meteen water gegeven.”

De brandweer bracht de hond uiteindelijk naar het asiel waar het dier het ondertussen goed stelt. De politie maakte een proces verbaal op wegens dierenverwaarlozing. De eigenaar van de hond zal zich binnenkort moeten verantwoorden op de rechtbank. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan Boonen

  Normvervaging????

 • Denise Dhuyvetter

  Er is maar een middel de hardhorende fel bestraffen , beter was nog "verbieden honden in de wagen mee te nemen"

 • Christel Smet

  Waarom zelf de ramen van de auto niet inslaan ? De hond zou je wel dankbaar zijn. Wachten op de politie kan nog een tijdje duren en kan soms wel van levensbelang zijn. Je laat een kind toch ook niet wachten op de politie als je dat ziet ? Eigenaar zou hem mogen gaan halen op het politiebureau dan en direct een ferme uitbrander krijgen ipv het alsmaar uit te stellen.

 • rudy bryssinck

  ALLE ruiten uitslagen Dan zal hij of zij begrijpen dat ze verkeerd bezig waren

 • Dirk Pieters

  Rijbewijs voor minstens 6 maanden intrekken.