Opvallende beelden: vrouw steelt mondkapje van etalagepop in winkelstraat

Op beelden van de bewakingscamera van de zaak is goed te zien hoe de vrouw het mondkapje wegneemt en het vervolgens zelf opzet.
RV Op beelden van de bewakingscamera van de zaak is goed te zien hoe de vrouw het mondkapje wegneemt en het vervolgens zelf opzet.
Voor de derde keer al werd in de Stationsstraat in Ieper een mondkapje gestolen van een etalagepop die buiten aan de juwelierszaak van Francis Devick staat. Deze keer ging een vrouw er mee aan de haal.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Francis Devick en zijn echtgenote hebben buiten aan hun zaak een paspop staan die ze telkens aankleden in een actueel thema. Al een tijdje is de pop uitgedost als verpleger, verwijzend naar de coronaperiode die we doormaken. En zoals het sinds kort hoort in de binnenstad draagt ook de etalagepop een mondkapje. En dat werd nu al drie keer gestolen.

Gepikt voor eigen gebruik

De jongste diefstal dateert van eind vorige week. Op camerabeelden is te zien hoe een vrouw het kapje wegnam en het zelf opzette, terwijl er naast de juwelierszaak een apotheek is waar mondmaskers te koop zijn. In een doos met enkele tientallen exemplaren betaal je daar hooguit tien cent voor, elders moet je soms één euro betalen voor een exemplaar. Niet de moeite waard dus om te stelen, al denken sommigen daar duidelijk anders over.