Ongeval was haar bijna fataal, maar Caroline (51) is intussen aan de beterhand

“Ik heb héél veel geluk gehad, maar van zodra ik kan rijd ik opnieuw met de motor”

Caroline Bertram (51) in haar kamer in het ziekenhuis met een foto van haar hondjes
Alexander Haezebrouck Caroline Bertram (51) in haar kamer in het ziekenhuis met een foto van haar hondjes
 De 51-jarige motorrijdster uit Ieper die vorige week maandag levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval in Menen, is aan de beterhand. Caroline Bertram botste toen met haar Yamaha tegen een bestelwagen. “Mijn hele rechterkant is gebroken en gekneusd, maar normaal zal ik terug de oude worden”, Vertelt Caroline Bertram (51) strijdvaardig.

Caroline Bertram (51) uit Ieper was vorige week maandagmorgen 14 januari met haar Yamaha onderweg naar haar werk in Kortrijk toen het in de Ieperstraat om 7.40 uur in Menen mis ging. Een bestelwagen die vanuit de Wilgenlaan het kruispunt opreed, zag Caroline niet, ook zij kon een aanrijding niet meer vermijden. “Ik was nochtans volledig in het oranje en droeg een witte helm”, vertelt Caroline. “In een reactie ben ik rechtop gaan staan op mijn Yamaha, daarna ben ik op de voorkant van de bestelwagen gevlamd. Ik was onderweg naar mijn werk in de arbeidsrechtbank in Kortrijk waar ik werk als poetsvrouw. Mijn eerste reactie was om hen te bellen om te zeggen dat ik later zou zijn omdat ik een ongeval had gehad. Daarna herinner ik mij niets meer.” Caroline verloor het bewustzijn en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis in Menen. Van daaruit werd ze overgebracht naar het AZ Delta in Roeselare waar ze twee dagen in een kunstmatige coma werd gehouden. “Toen ik wakker werd zei ik tegen de verpleegsters dat ze me niet zoveel pijnstillers moesten geven, tot ze vertelden welke verwondingen ik allemaal had. Zowat alles aan mijn rechterkant is gebroken. Ik heb verschillende breuken in mijn rechterbeen, mijn onderarm is op verschillende plaatsen gebroken en er zit een ijzeren spil in, ook enkele ribben zijn gebroken.” Toch is Caroline erg positief en maakt ze het ene grapje na de andere met de verplegers en de dokters in het ziekenhuis. Ze werd ondertussen overgebracht naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper. “Ik klaag niet, het kon veel erger geweest zijn en normaal moet ik opnieuw volledig de oude worden.” Caroline rijdt zo’n drie keer per week van Ieper naar Kortrijk. “Soms met de motor, maar veel vaker doe ik dat met de fiets, als de wind mee zit lukt me dat in een uurtje.”

“Bestuurder bestelwagen komt langs, we gaan samen een flesje kraken”

De bestuurder van de bestelwagen, Gaëtan B. (39) uit Wevelgem komt donderdagavond ook langs op de kamer van Caroline in het Jan Ypermanziekenhuis. “Die man is er het hart van in en heeft zich al geëxcuseerd. Dat is voor niets nodig, een ongeval kan gebeuren. Als hij hier is, zullen we samen een flesje kraken. Ik kreeg ondertussen ook al heel wat kaartjes van andere motorrijders, zelfs mensen die ik totaal niet ken. Dat vind ik ongelooflijk mooi, ik ben die mensen enorm dankbaar. Dat doet deugd. Als ze zin hebben, dan zijn ze zeker ook welkom op mijn kamer. Dan drinken we er samen een Duvel op”, lacht Caroline. “Normaalgezien mag ik eind volgende week het ziekenhuis verlaten. De eerste weken zal het wel behelpen zijn in het huishouden, maar dat lukt wel. Ik had wel net voor zo’n 800 euro aan herstellingen uitgevoerd aan mijn Yamaha die bijna een oldtimer zou geworden zijn, dat is wel jammer. Van zodra ik kan, koop ik een nieuwe motor, want dat vind ik zalig om mee te rijden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.