Onderwijsvakbond COV woont straks met tientallen leden Last Post bij

Last Post
© Bart Leye Last Post
Onderwijsvakbond COV West-Vlaanderen zal op vrijdagavond 1 februari met vele tientallen leden aanwezig zijn tijdens de Last Post onder de Menenpoort in Ieper. 

“We willen hulde brengen aan de duizenden oorlogsslachtoffers die tijdens WOI zijn gesneuveld. Tijdens de plechtigheid zullen drie COV-delegaties een krans neerleggen”, aldus voorzitter Nancy Dewulf. “Als onderwijsvakbond willen we aandacht hebben voor het historisch en cultureel bewustzijn. Maar we willen ook de burgerschapscompetenties, die straks de weg zullen vinden in onze nieuwe eindtermen, extra in de verf zetten. We dragen de organisatie van de Last Post bovendien een warm hart toe, zij houden de nagedachtenis van de  Groote Oorlog in ere. We hebben veel respect voor de volharding van het Lastpostcomité en de klaroeners. Als christelijke organisatie willen we bovendien een boodschap van vrede uitdragen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.